GK Question and Answer 17th May 2017, Current Affairs GK Quiz Today

By | May 17, 2017

GK Question and Answer 17th May 2017, Current Affairs GK Quiz Today

GK Question and Answer 17th May 2017 :- Today GK Question, 17th May 2017 GK Question, 17-05-2017 Gk Question Hindi, Today GK Question and Answer Hindi, Daily Current Affairs GK, Today Current Affairs Quiz, 17 May 2017 Current Affairs News, Today General Knowledge Questions & Answers, 17th May 2017 General Knowledge Questions and Answers Hindi, General Knowledge Quiz, GK Question and Answer, GK Quiz, Today GK Quiz and Answer, Today Gk Question ans Answer, Current Affairs, Today Important Questions, Latest GK Question Today, Latest Current Affairs GK.

GK Question and Answer 17th May 2017, Current Affairs GK Quiz Today

Q 1.Name the world’s smallest satellite developed by a boy from Tamil Nadu for NASA.
A. SmallSat
B. KalamSat
C. APJ-Sat
D. NASA-Sat

Answer: B 

Q 2. Which city has hosted the Videsh Sampark Conference?
A. Vijayawada
B. Hyderabad
C. Vishakhapatnam
D. Tirupati
Answer: B

Q 3. Recently in which Indian state NASA and ISRO teamed up to inspect oldest civilization site?
A. Bihar
B. Uttar Pradesh
C. Haryana
D. Punjab
Answer: C

Q 4. Which bridge did the prime minister Narendra Modi to open?
A. Vikramshila Setu
B. Dhola – Sadiya bridge
C. Bandra-Worli Sea Link
D. Mahatma Gandhi Setu
Answer: B

Q 5.Who got first Bhairon Singh Shekhawat Lifetime Achievement Honour?
A. Pawan Kumar
B. Pradeep Menon
C. Suresh Yadav
D. Kailash Nathan
Answer: A

 

Q 6. Which state government has made the Bengali language compulsory?
A. Kerala
B. Goa
C. West Bengal
D. Bihar
Answer: C

Q 7. Which pair has become the world first pair to received the 320 in 45.3 overs, to achieve a 300- run opening-wicket partnership in One-Day
Internationals?
A. Deepti Sharma and Poonam Raut
B. Karuna Jain, Amita Sharma
C. Ekhat Bihat and Sulakshana Nair
D. Mithali Raj and Reema Malhotra
Answer: A

Q 8. Recently which department has planned to install CCTV cameras
A. Indian Airways
B. Indian Navy
C. Income Tax Department
D. Indian Railways
Answer: D

Q 9. Union Energy and Power Minister Piyush Goyal will launch ‘Ujala’ scheme in which country?
A. Austria
B. Bangladesh
C. UK
D. Bhutan

Answer: C

Q 10. Poonam Raut is related to which sports?
A. Shooting
B. Squash
C. Badminton
D. Cricket

Answer: D

Share For Article Facebook/ Google+/ Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *