18th May 2017 GK Questions, Current Affairs News, Important Questions

By | May 18, 2017

18th May 2017 GK Questions, Current Affairs News, Important Questions

18th May 2017 GK Questions Today GK Question, 18th May 2017 GK Question, 18-05-2017 Gk Question Paper, Daily Gk Update, 18 May 2017 Current Affairs News, GK Question and Answer, GK Quiz, Today GK Quiz and Answer, Today Gk Question ans Answer, Current Affairs, Today Important Questions, Latest GK Question Todat, Latest Current Affairs GK.

Q 1. To boost tourism and promote Agri and allied sectors which state has launched Deen Dayal Upadhyaya Swavalamban Yojana for local entrepreneurs.

  1. Punjab
  2. Andhra Pradesh
  3. Madhya Pradesh
  4. Arunachal Pradesh

Answer: 4

Q 2. Which state has topped Public Affairs Index-2017 as per a survey by PAC, Bengaluru?

  1. Rajasthan
  2. Karnataka
  3. Tamil Nadu
  4. Kerala

Answer: 4

Q 3. First Indian to won the GP3 race……….

  1. Kamal Nath
  2. Arjun Maini
  3. Navin Menon
  4. Virat Singh

Answer: 2

Q 4. In which state ‘Adiyogi bust’ world’s largest Guinness Book of World Records statue located?

  1. Tamil Nadu
  2. Kerala
  3. Andhra Pradesh
  4. Karnataka

Answer: 1

Q 5. Recently Which vaccine was introduced by J P Nadda Union health Minister

  1. Pneumococcal Conjugate Vaccine
  2. Rubella vaccine
  3. Measles vaccine

  4. Poliomyelitis vaccine

Answer: 4

Q 6. For mandatory quoting of Aadhaar to obtain PAN cards and file tax returns income tax department has exempted citizens above the age of ……….

  1. 80 years
  2. 70 years
  3. 60 years
  4. 65 years

Answer: 1

Q 7. PM Narendra Modi has launched which river project in Madhya Pradesh?

  1. Ganga River Project
  2. Brahmaputra river
  3. Narmada River Project
  4. Yamuna river

Answer: 3

Q 8. What is India’s rank in the World Bank’s electricity accessibility ranking 2017?

  1. 24
  2. 26
  3. 99
  4. 73

Answer: 2

Q 9. For opening which type of bank Disha Microfin has got the final nod from RBI

  1. Primary Agricultural Credit Society
  2. Small Finance Bank
  3. Local Area Bank
  4. Payments Bank

Answer: 2

Q 10. 19th Session of India-Italy Joint Commission for Economic Cooperation held in which city?

  1. Milan
  2. New Delhi
  3. Mumbai
  4. Rome

Answer: 1

Share For Article Facebook/ Google+/ Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *